Portál

Jelenlegi hely

A portál szolgáltatás célja, alapelvei 

A Pécsi Tudományegyetem központi portál szolgáltatása lehetőséget biztosít az intézménynek és egységeinek, hogy az érdeklődők számára az interneten, webes technológiával információkat osszon meg. A PTE portálrendszer célja, hogy PTE értékeit a külvilág felé közvetítse, a PTE hírnevét öregbítse.

Alapelv, hogy a portálokon a lehető legszélesebb körben kell az adatokat, információkat a látogatók által elérhetővé tenni, azaz a jelszóval védett tartalmakat minimalizálni kell.

A PTE portálrendszerén lévő portálok arculatát az előírásoknak megfelelően kell kialakítani, összhangban az mindenkor hatályos arculati kézikönyvvel, és a webes arculati standardokkal.

A központi portálrendszeren önálló portált a PTE bármelyik szervezeti egysége igényelhet, de törekedni kell azok egységenkénti számának minimalizálására a jobb áttekinthetőség és a hatékony fenntarthatóság érdekében. Minden önálló portál létrehozása és működtetése műszaki és humán erőforrásokat használ fel, melyeknek fenntartási költsége van. Ezért önálló portált létrehozni csak abban az esetben javasoljuk, ha a portál célja és tartalma a meglévő portáloktól eltérő. Amennyiben a tervezett tartalom egy már meglévő portálon belül, pl. azok tartalmai között megjeleníthető, ezt a megoldást kell választani.

A pte.hu domain alá csak a PTE központi céljait, érdekeit kiemelten szolgáló tartalommal rendelkező portál kerülhet.

A portálokat az IIG telepíti, üzemelteti és támogatja; a tartalmakért, és azok kezeléséért, aktualizálásáért az adott szervezeti egység a felelős.

IIG elsőként a portál teszt verzióját telepíti, mely csak belső hálózatból érhető el. A portál teszt verziója csak az ún. élesítés után érhető el az internetről.

A központi rendszer integritásának megőrzése érdekében a jogosultság kezelést kizárólag IIG végzi.

Az igénylés csak a szervezeti egység vezetője által jóváhagyott módon (kötelezettségvállalás és jogi nyilatkozat aláírása után) történhet.

 

Bővebb információt az alábbiakan talál:

 

PTE központi portál igénylés eljárásrend

PTE központi portál igénylés tájékoztató

PTE portál szolgáltatásának általános felhasználási feltételei 

Drupal tartalomkezelő segédlet PTE

Drupal tartalomkezelő segédlet PTE BTK

Nivo Slider dokumentáció (+ minimális képszerkesztői segédlet)

Standard portál témák

Egyedi portál témák

 

 

 

 

Pécsi Tudományegyetem

H-7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4.
+36 72 501-500
 info@pte.hu