Domain név igénylés

Jelenlegi hely

Internetes tartománynevet mind a .hu legfelsőbb szintű tartomány (top level domain), mind a Pécsi Tudományegyetem saját tartománya (pte.hu) alá lehet igényelni. Például ez_a_domain_neve.hu (külső) vagy ez_a_domain_neve.pte.hu (belső tartomány név).

Mindkét szolgáltatást az Informatikai Igazgatóság elektronikus szolgáltatás-igénylési rendszerében (https://sd.pte.hu) lehet igényelni.

A pte.hu cím alá történő tartománynév igénylése folyamán nincs szükség igénylési nyomtatvány csatolására. Az elektronikus űrlap kitöltésekor csupán tartománynév kiszolgáló szerverek (NS1, NS2) IP címét szükséges megadni, illetve a domain adminisztrátorának adatait.

Külső tartománynév igénylése esetén az adminisztrációt az Informatikai Igazgatóság végzi, így ebben az esetben nem szükséges adminisztrátort megadni. Azonban ennek a szolgáltatásnak költsége van, mely jelenleg az első két évre 2400Ft+ÁFA regisztrációs, illetve a harmadik évtől kezdve 1600Ft+ÁFA fenntartási díjat jelent. Ezért az igénylés során költséghelyet és pénzügyi alapot is szükséges megadni. Továbbá az igénylési nyomtatványt az igénylő szervezeti egység keretgazdájának (kötelezettség vállalójának) illetve ellenjegyzőjének szükséges aláírni, és az Informatikai Igazgatóság ügyfélszolgálatára kell eljuttatni. Mivel a tartománynév az egyetem tulajdonába kerül, ezért az igénylést a PTE kancellárja és rektora is ellenjegyzi, csak ezután történik meg a tartománynév bejegyeztetéséhez szükséges dokumentumok továbbítása. A megrendelés elkészítését és a regisztrációs dokumentumok kezelését az Informatikai Igazgatóság munkatársai végzik. Mivel a vezetői aláírások beszerzése több időbe telhet, ezért igényléskor kérjük ezt az átfutási időt figyelembe venni.

Pécsi Tudományegyetem

H-7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4.
+36 72 501-500
 info@pte.hu