Vezeték nélküli (wifi) hálózat

Jelenlegi hely

Szolgáltatás rövid leírása

Az Informatikai Igazgatóság az egyetem dolgozói, hallgatói és vendégei részére több féle vezeték nélküli hálózati szolgáltatást is nyújt. 

 

A szolgáltatás működése, igénybevétele

 

INTRA hálózatok

Az egyetem dolgozói és oktatói részére belső erőforrások eléréséhez hozzáférést biztosító vezeték nélküli hálózatok, melyekhez az Ügyfélszolgálaton keresztül igényelhető hozzáférés.

 

PTE-GUEST

A kollégiumokban és vendégházakban megszálló vendégek a PTE-GUEST azonosítóval elérhető (SSID) hálózatot használhatják. A hozzáférést a szálláshelyek portásainál található igénylési nyomtatvány  kitöltésével, és a használati feltételek aláírásukkal hitelesített elfogadásával igényelhetik. Az aláírt igényléseket mind elektronikus, mind eredeti példányban postai úton kell eljuttatni Ügyfélszolgálatunkra.

 

PTE-CONFERENCE

Az egyetemen rendezett konferenciák alkalmával a résztvevők számára a PTE-CONFERENCE vezeték nélküli hálózat használatát javasoljuk. Ezen hálózathoz csoportos hozzáférést biztosítunk, melyet az Informatikai Igazgatóság elektronikus szolgáltatás-igénylési rendszerében lehet igényelni. Az igénylést a konferenciát szervező egyetemi szervezeti egység bármely dolgozója elvégezheti. Az igényléshez kinyomtatott, a szervezeti egység vezetője által aláírt és lepecsételt nyomtatványt szükséges az Ügyfélszolgálatra beküldeni.

 

EDUROAM

Az EDUROAM szolgáltatás az a szolgáltatás, amelyet az EDUROAM intézményi szövetség nyújt az EDUROAM felhasználók számára, és amelynek elsődleges célja, hogy a jogosult felhasználók ne csak a saját intézményükben, hanem más EDUROAM tagintézményekben is hozzáférhessenek az Internethez.

Az EDUROAM egy intézményi szövetség, amely az akadémiai közösség felsőoktatási hallgatók, oktatók, valamint kutatóintézetek és közgyűjtemények dolgozói) számára teszi lehetővé az Internethez való hozzáférést saját intézményükön kívül is, világszerte az EDUROAM tagintézményekben. Az eduroamban részt vevő intézmények felhasználói saját jogosítványaikkal (jelszó vagy tanúsítvány) vehetik igénybe a szolgáltatást minden eduroam tagintézményben.

 

Eduroam hálózat beállítása Windows 7 rendszeren

Eduroam hálózat beállítása Windows 8/10 rendszeren

Eduroam hálózat beállítása Android 7 (Nougat) rendszeren

Eduroam hálózat beállítása iOS rendszeren

 

Az Eduroamról

Pécsi Tudományegyetem

H-7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4.
+36 72 501-500
 info@pte.hu