Nagyméretű fájlok megosztása

Jelenlegi hely

Nagyméretű fájlok megosztása

PTE O365 OneDrive és SharePoint környezetekben

 

OneDrive/SharePoint felületen tárolt fájlon/mappán jobb egérgombbal kattintva érhető el a Megosztás/Share parancs. Erre kattintva jelenik meg Hivatkozás elküldése/Send link ablak melyben megadhatja, hogy a fájlok/mappák milyen jogosultságokkal és mely felhasználó(k) számára legyenek megosztva, ill. rövid szöveges üzenetet is írhat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az e hivatkozással rendelkező Pécsi Tudományegyetem-felhasználók megnézhetik a tartalmat - opcióra kattintva határozhatjuk meg, hogy - Kik használhatják ezt a hivatkozást?

A szervezeten belüli felhasználókat akár nevük alapján is beazonosíthatjuk, de hivatkozhatunk az érintettekre e-mail címükkel is (természetesen több személyt is megadhat egyszerre).

A PTE Office 365 szolgáltatásában a tartalmak megosztása szervezeten kívüli felhasználók számára nincs engedélyezve. Indokolt esetben biztosítani tudjuk a külső megosztás lehetőségét, ezzel kapcsolatos igényét kérjük jelezze az Informatikai és Innovációs Igazgatóság ügyfélszolgálatának az sd@pte.hu címen!

 

Alapértelmezés szerint a megosztással meghatalmazott csak Láthatja a tartalmat (Nem végezhet módosításokat), de az Egyéb beállításoknál lehetőségünk van számára/számukra Szerkesztési jogosultság (Módosításokat végezhet) biztosítására.

Végezetül kattintson a Küldés gombra a megosztáshoz. A megosztás tényéről az érintett személyek e-mailben kapnak értesítést.

 

Részletes OneDrive használati útmutatót az alábbi hivatkozásra kattintva olvashat:

OneDrive | Pécsi Tudományegyetem (pte.hu)

Pécsi Tudományegyetem

H-7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4.
+36 72 501-500
 info@pte.hu