Kancellári üdvözlő

Jelenlegi hely

Kedves Egyetemi Munkatársak!

A Pécsi Tudományegyetemet a kapcsolódási lehetőségek egyre növekvő és egyre kifinomultabb sokasága, gazdagsága jellemzi. Azonban számtalan határvonal is tagolja, amelyek nagyban befolyásolják életünket, lehetőségeinket. Szeretnénk a határok mögé nézni és egyben alternatívát kínálni, hogyan is mozdulhatunk el az együttműködőbb gondolkodás felé. Erre jó esély van, hiszen nap mint nap sokoldalú, inspiratív kollégákkal dolgozom, akik érteni, tenni és alkotni vágynak.

Elég kényelmes vélekedés lenne belenyugodni abba, hogy pénzügyi nehézségek béklyózzák az intézményt és ezért eleve esély sincs a változásra. Minden működési környezeten, szervezeti modellen lehet, és gyakran kell is változtatni. Érdemes költségvetési bevételekért küzdeni, de ez nem mentesít senkit az alól, hogy a belső tartalékot feltárja és minden hatáskörébe tartozó ügyben javítsa a hatékonyságot.

Az Egyetem legfőbb döntéshozó testülete nagy támogatás mellett fogadta el elsőként a két legfontosabb dokumentumot, az új Szervezeti és Működési Szabályzatot, valamint a 2015. évi Költségvetést. Hosszan és részletesen párbeszéltünk a hatékonyabb szervezeti- és gazdálkodási modell kialakítása érdekében. Nem értünk még a folyamat végére, de változatlanul hiszek a párbeszédben, az értelmes és meggyőző vitában, a hiteles tájékoztatásban.

Jenei Zoltán
kancellár

Pécsi Tudományegyetem

H-7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4.
+36 72 501-500
 info@pte.hu