Hogyan tudok egységes Egyetemi háttérképet beállítani Teams-ben?

Jelenlegi hely

A Kapcsolati Igazgatóság az egységes megjelenést hangsúlyozandó egyetemi háttereket készített a TEAMS alkalmazáshoz.

 

A háttérképek letölthetők:

  1. az Arculati Kézikönyv 2.  fejezet Hivatalos Kommunikáció Elemei részben, a https://marketing.pte.hu/arculati-elemek oldalon. (intranetes tartalom, tehát a lap alján a belépés gombra kattintva EHA/Neptun kóddal és jelszóval be kell jelentkezni).
  2. vagy az alábbi hivatkozásokon:

 

Az Egyetemi háttér beállítása TEAMS-ben:

1. Hívás vagy értekezlet közben a képernyő alsó egyharmadán vagy a jobb felső sarokban megjelenő menüsoron – ahol a kamerát, mikrofont is ki-be kapcsolhatjuk a további műveletek-re (a három pontra) kell kattintani.

2. A kattintást követően egy menüoszlop jelenik meg, ahol a „Háttér effektusok alkalmazása / Apply background effects” lehetőséget kell kiválasztanunk:

 

3. A képernyő jobb oldalán megjelennek a TEAMS standard hátterei és egy „+ Új háttérkép hozzáadása / Add new” lila színű gomb is. A lila gombra kattintva a számítógépről kiválaszthatjuk az előzetesen letöltött, használni kívánt képet:

 

4. Ezután két lehetőség közül választhatunk:

  1. A feltöltött háttérkép kiválasztása után az „Előnézet / preview” mezőre kattintva megnézhetjük, jól mutat-e az új hátterünk, de ekkor csak mi látjuk. Ha igen, rákattinthatunk az „alkalmaz / apply" gombra, amivel a háttér mások számára is láthatóvá válik.
  2. A feltöltött háttérkép kiválasztása után az „Alkalmaz / apply” mezőre kattintva a kiválasztott háttér látható lesz a hívásban résztvevő többi fél számára is, amennyiben a kameránk be van kapcsolva.