Teams - Gyakran Ismételt Kérdések

Jelenlegi hely

Amennyiben kérdésére nem talál választ, kérjük, írjon a teams@pte.hu e-mail címre!


Igen, a Microsoft lehetővé tette a Teams és Skype felhasználók egymás közötti kommunikációját. 
A szervezet Teams felhasználói kezdeményezhetnek személyes csevegést és felhívhatják a Skype felhasználókat, és fordítva, a Skype felhasználók is indíthatnak Teams felhasználóval szöveges beszélgetést, audio- vagy videohívást.
Ha Teams-t használ, a Skype-felhasználót az e-mail-címével keresheti meg.
Skype-felhasználók kétféleképpen kereshetők: 
 • Lépjen a Keresés sávra, és írja be annak a Skype-felhasználónak az e-mail-címét, akit fel szeretne venni (külső keresése/externally). 

Kattintson a Keresés elemre. A keresés eredményeként több találat is megjelenhet, így a Skype-azonosító, vagy a találatok mellett megjelenített név alapján kiválasztható a keresett felhasználó.
 • Kattintson az Új csevegés elemre, és adja meg a Skype-felhasználó e-mail-címét. 
 
Megjegyzés: A Microsoft Teams használata Skype-ban az asztali, a webes és a mobil (Android és iOS) verzióban érhető el. Optimális élményért javasoljuk a Skype 8,58-es vagy újabb verzióját.
 
 
Meghívás Skype-felhasználótól 
 
Skype-felhasználók is kezdeményezhetnek személyes csevegést, audio- vagy videohívást Teams felhasználókkal. Ekkor az érintett Teams felhasználónál egy meghívó jelenik meg, amely arra kéri, hogy fogadja el ezt a személyt (Skype felhasználót) az üzenet küldéséhez.
Igen, ehhez szükséges a Teams új értekezlet-élmény bekapcsolása
 • Válassza ki a profilját a Teams jobb felső részén, majd kattintson a Beállítások lehetőségre.
  Az Általános lapon jelölje be az Új értekezlet-élmény bekapcsolása jelölőnégyzetet. 

 • Majd zárja be a Beállítások lapot (X).
 • Végül indítsa újra a Teams-et, hogy a módosítások életbe lépjenek.
 
Ezután amikor a Teams asztali alkalmazásban bekapcsolódik egy hívásba vagy értekezletbe, azok új másodlagos ablakban fognak megnyílni. A főablakban továbbra is navigálhat a Teamsben anélkül, hogy elveszítené az értekezleteket és a hívásokat.

A PTE munkatársainak, hallgatóinak biztosított O365 licence használatával 2020. augusztus 15-től a Teams rögzített értekezletek video anyagai nem fognak automatikusan a Microsoft Stream tárhelyére feltöltődni! Az értekezlet befejezése az alább látható képet fogják látni a Teams csatornán vagy az értekezlet csevegésén.

A rögzített felvételek az ülés után 21 napig elérhetők lesznek az értekezlet csevegésében, 21 nap után a felvételek már nem lesznek letölthetők a csevegésből. Az augusztus 15. előtt rögzített találkozókat ez a változás nem érinti.
Természetesen az értekezlet utáni 21 napban a felvétel bármikor létölthető lokális meghajtóra, ahonnan manuálisan fel lehet tölteni Microsoft Stream-be, SharePoint online-ra vagy OneDrive tárhelyre.

 

Amikor a Safari böngészővel csatlakozunk az értekezletekhez Mac gépen, a továbbiakban nem kell a hangkonferencia használatával betárcsázni az értekezleteket. A legutóbbi fejlesztések mostantól a készülék beépített mikrofonját és hangszóróit használják a beszélgetéshez és a zenehallgatáshoz.

A Teams-értekezletek és -értekezleti csevegések megnövekedett kapacitásával most legfeljebb 300 résztvevő csatlakozhat az értekezlethez és küldhet üzeneteket az értekezleti csevegésbe.

Igen, hamarosan a jelenlegi kilenc helyett, 7x7 video stream engedélyezését is lehetővé teszi a Teams az értekezletek során, így az alkalmazás egyszerre akár 49 résztvevőt képes elhelyezni egyetlen képernyőn.

Nyissa meg a csevegést vagy a csatornát, nyomja meg a Ctrl+F billentyűket (vagy Mac gépen a Cmd+F billentyűket), majd írja be a keresett szöveget. Ekkor csak az adott csatornáról vagy csevegésből jelennek meg találatok. A módszer kétszemélyes és csoportos csevegésekben is használható! 

A csoportos csevegés mérete 250 főre nőtt, így nagy csoportos csevegést is kezdeményezhet akár 250 résztvevővel.

Miután elküldte az online értekezletre szóló meghívót, nyissa meg az eseményt, és válasza az Értekezletbeállítások (Meeting options) lehetőséget (az esemény tetején). Ekkor megnyílik egy lap a webböngészőjében, ahol módosíthatja az értekezlet beállításait (például azt, hogyan lehet megkerülni az előszobát, és hogy kik lehetnek jelen).

A korábbi ötezerről tízezerre emelkedett Teamsben az engedélyezett csoportméretet, így a nagyobb szervezetek egyszerűbben tehetik lehetővé, hogy mindenki csatlakozzon a beszélgetéshez.

Igen, kattintson duplán egy csevegésre a csevegési listában, vagy válassza a(z)  (A csevegés megnyitása új ablakban – Pop out chat) lehetőséget a csevegés másik ablakban történő megnyitásához. Most már szabadon mozoghat a Teamsben, miközben több csevegésben dolgozik.

A Teams további használatához (például az ülések ütemezése, OneDrive fájl csatolása, alkalmazások hozzáadása) térjen vissza a fő alkalmazásba, és keresse meg ezeket az ismerős funkciókat. Természetesen a felugró csevegőablakokat ekkor sem kell bezárnia!

Megjegyzés: A csevegés megnyitása új ablakban funkció jelenleg csak Windows és Mac asztali alkalmazás használata esetén érhető el. Az webes, Linux vagy a mobil alkalmazások még nem támogatják.

Aktiváltuk a Teams részvételi jelentések szolgáltatását, így értekezlet szervezőként (ez a funkció nem érhető el más résztvevők számára) lehetősége van a résztvevők listájának letöltésére.

Az értekezlet során jelölje be a Résztvevők megjelenítése választógombot, és válassza a Részvételi lista letöltése lehetőséget.

 

A jelentést a program letölti. Az Excelben megnyitható CSV-fájl (meetingAttendanceList.csv) tartalmazza a nevetfelhasználói műveletet (pl.: csatlakozott) és időbélyegzőt az értekezlet összes résztvevőjére vonatkozóan.

Fontos, hogy a részvételi jelentés csak akkor tölthető le, ha az értekezlet folyamatban van! Célszerű a jelentést közvetlenül az értekezlet vége előtt letölteni, így látható lesz benne, hogy ki mikor csatlakozott ill. lépett ki.

Igen, 2020. május-tól a Teams-ben négyről kilencre nőtt az egyszerre megtekinthető résztvevők száma. Ez az új funkció szakaszosan kerül bevezetésre, hamarosan mindenki számára elérhető lesz, így akár egyszerre kilenc video stream (3x3 video rács elrendezésben) engedélyezését is lehetővé teszi az értekezletek során. A magas hang- és képminőség biztosítása érdekében a video elrendezés a felhasználói sávszélességhez alkalmazkodik, és a lehető legjobb élmény érdekében változhat a video streamek száma.

A Teams új Kéz felemelése funkciója lehetővé teszi a találkozón résztvevők számára, hogy jelezzék felszólalási szándékukat. Ezt az értekezlet kezelő paneljén (menüszalag), a jobbról negyedik Kéz felemelése gombra kattintva tehetjük meg. 

Ekkor mindenki látni fog egy kezet ábrázoló ikont a résztvevőn ill. a résztvevők listáján is (jobb oldali panel), így aki először „emeli a kezét” az prioritást élvez, és az előadó lehetőséget biztosíthat számára a beszélgetésben való részvételre.

A résztvevő melletti (…) gombra kattintva További lehetőségek állnak rendelkezésünkre (Kéz leengedése, Kitűzés, stb.)

Lehetősége van közelebbről is megnézni a bemutatókat és a videókat az értekezletek során, hogy jobb képet kapjon róluk. Ha ki szeretné próbálni a következő értekezleten, nyomja meg a Ctrl+ billentyűkombinációt a nagyításhoz és a Ctrl- billentyűkombinációt a kicsinyítéshez. Vagy tartsa nyomva a Ctrl billentyűt, és görgessen az egérrel.
Az eredeti képernyőméret a Ctrl és 0 (nulla) billentyű egyidejű lenyomásával állítható vissza.

Igen, akár saját privát wikit írhat, és egy helyre gyűjtheti össze a wikioldalakat – a Teams Wiki alkalmazásában! Az alkalmazást a Teams képernyőjének bal oldalán, a További alkalmazások (…), majd a Wiki elem kiválasztásával érheti el. Privát jegyzeteit a Személyes lapon tárolhatja, a közreműködésével készült wikioldalakat az Összes lapon tekintheti meg, a legutóbb meglátogatott oldalakat pedig a Legutóbbi lapon érheti el az alkalmazásban.

Igen, így csoporttulajdonosként nem kell minden kérést jóváhagynia (csak csoporttulajdonosok számára érhető el)! Kattintson a csoport neve melletti További lehetőségek (…) > Csoport kezelése elemre. Válassza a Beállítások > Csapatkód > Létrehozás lehetőséget. A meghívottaknak a Csatlakozás csoporthoz vagy csoport létrehozása elemre kell kattintaniuk a csoportlistán belül a képernyő felső részén, majd a kódot a Csatlakozás a csoporthoz egy kód használatával mezőbe kell másolniuk (ezután Csatlakozás a csoporthoz). Ez a funkció nyilvános és privát csoportokban is működik.

A Teams asztali app támogatott, és elérhető a Windows Servert (2012 R2-es és újabb verziót) üzemeltető gépekhez.

Igen az üzenetek elküldésekor az üzenete jobb oldalán megjelenik egy visszaigazolás az elolvasásáról . Az olvasási visszaigazolások alapértelmezés szerint mindenki számára bekapcsolva jelennek meg a 20 résztvevőnél nem nagyobb csoportcsevegésen belül.

 

A kedvenc appok rögzítése.

A Teams bal oldalán a munkájához megfelelő módon rendezheti az appokat. Válassza a három pontot a Teams bal oldalán, kattintson a jobb gombbal bármelyik app ikonjára, és a Kitűzés parancsot választva vegye fel a könnyű hozzáféréshez.

Az értekezlet szervezőjének lehetősége van arra, hogy az összes résztvevő számára befejezze az értekezleteket. Ha Ön tanár például, ez egy nagyszerű módja annak, hogy egy tanuló se maradjon tovább a virtuális osztályban. 

Egy folyamatban lévő értekezlet befejezéséhez az értekezlet vezérlői között válassza a További beállítások Értekezlet befejezése lehetőséget.  A szolgáltatás kérni fogja a művelet megerősítését (Befejezi az értekezletet?). Amikor így tesz, az értekezlet azonnal véget ér az összes résztvevő számára.

Igen, engedélyezheti a betárcsázók számára, hogy a következő Teams-értekezletbe közvetlenül kapcsolódjanak be anélkül, hogy az előszobában kellene várakozniuk. Így nem szükséges megállni az értekezlet közepén, hogy a résztvevőket beengedje.

A beállításhoz válassza az Értekezletbeállítások lehetőséget, és a kapcsolót állítsa az Igen értékre a „A hívók mindig megkerülhetik az előszobát?“ lehetőségnél.

A letöltött anyagok automatikusan a Letöltések mappába kerülnek. A böngészőből (vagy Teams asztali kliens alkalmazásból) is megnyitható Office dokumentumoknál a Mentés másként vagy a Másolat mentése opciókkal adható meg ettől eltérő hely.

Minden választási lehetőségnél feljön egy pipa, ahol megjelölhető, hogy az a helyes válasz. Legalul megjelölhető, hogy több helyes válasz is lehetséges, akkor több is megjelölhető.

A Jegyzeteket megnyitva, a mellékelt képen pirossal bekeretezett ikonra kell kattintani. A megjelenő panelen fog tudni létrehozni egységeket (alul +Lap), majd a fehér területre kattintva írhat jegyzeteket, ment egy Wordben.

Mindenki, aki az értekezleten előadói szerepkörrel rendelkezik, tudja használni az Irányítás kérése gombot, a résztvevők nem. Ezt az értekezlet indításakor az Értekezletbeállítások-nál lehet megtenni, a Kik tarthatnak előadást? menüpontban. Alapértelmezetten ez az érték Mindenki, ezt kell Meghatározott személyek-re módosítani, majd az ekkor megjelenő Értekezlet előadóinak kiválasztása pontban lehet kereséssel kiválasztani a kijelölt személyeket.

Teams -> Csoportok (bal oldali menü) -> Csoport kiválasztása -> csoport neve mellett További lehetőségek (…) -> Tagok és vendégek -> törölni kívánt tag kiválasztása -> jobb oldalon X (tag eltávolítása)

Egy másik tulajdonost meg kell kérni, hogy állítsa be a tagot tulajdonosnak.

Tartalom megosztása után baloldalon megjelenik egy jelölő négyzet és a Rendszerhangok megosztása szöveg. A négyzetbe kattintva megjelenő pipa jelzi, hogy a rendszerhangok is hallhatók a Teamsben.

Tartalom megosztása hanggal, kizárólag a Teams asztali alkalmazásból működik, Teams Web-ről nem.

A szervezet a PTE-t jelenti, tehát a Pécsi Tudományegyetem aktív jogviszonnyal rendelkező munkatársai (oktatói és adminisztrációban dolgozók) és hallgatói akik hozzáférést kaptak a Microsoft Office 365 rendszerhez.

A minden taggal való megosztás eredményeként a videót a felsorolt csoportok tagjai kereséssel megtalálhatják, ill. azt megtekinthetik.

A bejegyzésnél További lehetőségek (jelölése: …) ikonra kattintva a megjelenő Megnyitás a Microsoft Streamben-t kell választani. Majd a Stream felületén Saját tartalom/Videók, ahol az érintett video mellett További műveletek (...) -> Törlés.

Ütemezett értekezletet kell létrehozni és ott az Értekezletbeállítások-nál lehet módosítani, hogy Kik tarthatnak előadást?. Alapértelmezetten ez az érték Mindenki, ezt kell Csak én-re módosítani. Így a többi résztvevő nem tudja sem elindítani sem megállítani a felvételt.

Az alábbi linken lehet keresni a már megosztott videók között:

https://web.microsoftstream.com/browse?q=

A csoport minden tagja és az arra az értekezletre, vendégként meghívott személy.

Megosztásnál nem a PowerPoint-ot, hanem az Asztali képernyő megosztást kell választani és ott kell a PowerPoint-ból indítani a lejátszást. Megszakításkor a PowerPoint-ot minimalizálni kell, azaz a tálcára lecsukni.

Folytatáskor a tálcáról újra megnyitva a PowerPoint-ot, attól a diától folytatódik a vetítés, ahol korábban abbahagytuk.

Igen, az értekezlet menüszalagján (kezelő panel) - amin a mikrofont, kamerát lehet engedélyezni/tiltani - a További lehetőségek gombra (jele: …) kattintva, a megjelenő menüben a Háttéreffektusok megjelenítése funkcióval lehet aktiválni. További részletek itt.

Automatikusan eltűnik, ha nem mozog az egér, vagy nem aktív az ablak. Kikapcsolására sajnos nincs mód.

Az értekezlet közben megjelenő menüszalag Megosztás gombjára kattintva lehet a képernyőt megosztani. Ekkor kiválaszthatom, hogy a képernyőim közül melyiket osztanám meg, vagy a futó programjaim közül mit lássanak, vagy csak egy rajztáblát nyitok mindenkinek.

A némítás opció, csak az értekezlet közben, a résztvevők felett jelenik meg. (Legalább négy résztvevő szükséges a csoport némításához, ennél kisebb létszám esetén csak egyesével lehetséges.)

A próba órát és a tanórát/előadást is a csoport megnyitásával kezdje, majd az előadás időpontjára ütemezzen egy értekezletet.

Jobb oldalt felül, saját képre (monogram logo) kattintva -> Beállítások -> Értesítések

Itt kategóriánként (Megemlítések, Üzenetek, Egyéb, Önnek ajánljuk, Értekezletek), ill. alkategóriánként van lehetőség az egyes értesítések módosítására, adott esetben kikapcsolására.

A rajztábla (Microsoft Whiteboard) alapból elérhető, nem kell külön telepíteni semmit. Értekezlet közben, a kis menü szalagon (ahol a kamerát, mikrofont lehet engedélyezni/tiltani), középen, a  Megosztás ikonra kattintva lehet kiválasztani.

Igen, pontosan így van. Az ütemezett értekezletek (órák, előadások) bekerülnek minden érintett naptárába. Bal oldali menüsávon (Naptár) lehet is ellenőrizni.

Fejlécben a Fájlok (Bejegyzés, Fájlok, Órai jegyzetfüzet, stb.) fülön minden tag tud fájlokat feltölteni.

Amennyiben egy Osztály típusú csoportot hoz létre, akkor létrejön a Feladatok kiegészítés (felül egy kis fül jelenik meg, Bejegyzések, Fájlok, stb. részen) amiben egyes tanulóknak, tanuló csoportoknak, vagy a teljes osztálynak tud feladatokat kiosztani.

Korlátozott számban rendelkezésünkre áll Teams Live Event (webináriumok akár 10 000 személlyel is) trial licence, szükség esetén ezt az Informatikai Igazgatóság ügyfélszolgálatán (sd@pte.hu) keresztül lehet igényelni.

Live Event beállítása és használata

A Teams (Office 365) alkalmazás használatához csak működő Internet kapcsolatra van szükség, nem kell hozzá VPN kapcsolat.

Telepítési útmutatókat (magyar, angol és német nyelven), oktató anyagokat (látássérültek számára hangos oktatóanyagot!), videókat tudunk biztosítani:

https://iig.pte.hu/teams/
 

Gyakran Ismételt Kérdések:

https://iig.pte.hu/teams/gyik

A Teams automatikusan skálázza a minőséget az előadó és a résztvevők sávszélessége alapján. A kapcsolat stabilitása a kliens oldal internetelérésén, vagy WiFi lefedettségén múlik. A rendszer jelzi is, ha ezek nem megfelelőek. Gyenge kapcsolat esetén is részt lehet venni videós értekezleten, ilyenkor a rendszer automatikusan módosítja a képminőséget a kapcsolat minőségéhez.

Sajnáljuk, ez a videó nem támogatott kódolással készült.

Sajnos az Ön által használt Xvid videó tömörítési eljárás nem támogatott az O365-ben. Itt egy lista a használható videó kodekekről.

Javaslom a jövőben használja a kompatibilis videótömörítők egyikét, vagy a Microsoft Stream alkalmazásba töltse fel a videókat, ami átkonvertálja a megfelelő formátumba azokat.

A Microsoft Stream használatára útmutatást a következő cikkekben talál: https://docs.microsoft.com/hu-HU/stream/

Stream videó beágyazására egy csatornába: https://docs.microsoft.com/hu-HU/stream/embed-video-microsoft-teams

Stream videó feliratozására ezen cikk nyújt segítséget: https://docs.microsoft.com/hu-hu/stream/portal-add-subtitles-captions

Ha fehér az értekezlet háttere és olvasható a felirat Az értekezlet véget ért…, akkor az az értekezlet befejeződött, a szervező és a résztvevők kiléptek.

Amennyiben rögzítésre került az értekezlet, akkor a Megkekintés szövegre kattintva lehet azt visszanézni.

Összefoglalva: az aktív/ütemezett értekezletek minden esetben lila sávval vannak jelölve, ha Ön nincs meghívva rá, akkor nem is látja a beszélgetést. A fehér sáv a lezárult értekezleteket jelölik.

Tartalom megosztása hanggal, kizárólag a Teams asztali alkalmazásból működik, Teams Web-ről nem.

A Teams asztali kliens-ben az Értekezlet most-ra kattintva, vagy az értekezlet indításakor/indulásakor, a tartalom megosztása után, az alábbi képen látható módon lehetséges a Rendszerhangok megosztása.

Csoport létrehozását javasoljuk az értekezlethez. Elsősorban Osztály típusú csoportot, mert akkor alapból rengeteg kiegészítés elérhetővé válik. Fájlok megosztására pedig a csoporton belül lehet használni a Fájlok fület. Az ide feltöltött fájlokat (pl.: .xlsx) meg lehet nyitni az Office Online-ban (fájlon jobb gomb, Megnyitás böngészőben menüpont), ekkor mindenki szerkesztheti a fájlt, és mindenki látja a másik éppen mit módosít benne.

A résztvevők exportálására jelenleg nincsen mód Teams-ben (folyamatban van erre vonatkozó gyártói fejlesztés).

Azt tudjuk javasolni, hogy készítsen egy űrlapot a Forms alkalmazásban, és kérje meg a hallgatókat/résztvevőket, hogy töltsék ki azt.

Minden csoport egy zárt virtuális tér, aminek alegységei a csatornák. Minden általános csatornába feltöltött fájlt kizárólag a csoport tagjai láthatják. Akinek nincsen csoport tagsága, az még a fájlokat sem tudja kilistázni, még akkor sem, ha valaki megosztaná vele a mappát.

Kliens frissítés: a Windows frissítések telepítésével és azok érvényre jutásával (számítógép újraindítása) marad naprakész a Teams kliens.

Emellett van lehetőség manuálisan is frissíteni, ha valamilyen funkció a kliens verziója miatt nem működne, akkor célszerű így tenni:

Jobb oldalt felül, saját képre (monogram logo) kattintva, Frissítések keresése menüpontban.

A webes változat mindig naprakész!

A legegyszerűbb megoldás, ha mindjárt Word Online-ban nyitja meg a fájlokat. Ehhez kattintson a fájl neve előtt a jelölő négyzetre és bal felül válassza a Megnyitás Word Online-on lehetőséget.

A privát beállítás azt jelenti, hogy csak azon csoport tagjai látják, ahol a videó készült.

A Hozzáadás csoporthoz/csatornához ikonra kattintva lehet más csoportokkal is megosztani, vagy a ceruza ikonra kattintva lehet a - szervezeten belül - mindenki számára megosztani a A videó megtekintésének engedélyezése mindenki számára a cégnél jelölőnégyzetet kipipálva.

Felhasználónként 1TB tárhely áll mindenki rendelkezésére az O365-ben. De ha egy Teams csoportba tölt fel fájlokat (ahol egyébként minden diák is eléri, és ahová mindegyikük tud feltölteni) akkor az a PTE közös tárhelyéből foglal el egy szeletet. Minden csoporthoz szintén 1TB tárterület tartozik.

Tehát javasoljuk, hogy használják az Osztály típusú csoportokat és ott a Fájlok fület.

Igen, Csoport nevén jobb egérgomb -> Tag hozzáadása -> kereső mezőbe meg kell adni a külsős felhasználó e-mail címét -> majd klikk az e-mail cím hozzáadása vendégként gombra:

Ekkor a megadott email címre érkezik egy rendszerüzenet melynek feladója a Microsoft Teams, és tárgya You have been added as a guest to Pécsi Tudományegyetem in Microsoft Teams. Az ebben az üzenetben található Open Microsoft Teams linkre kattintva tud a csoporthoz csatlakozni (web böngészőben elindul a Teams alkalmazás).

Ha a megadott e-mail cím már lett regisztrálva a Microsoft rendszerében, akkor csak a jelszót (regisztrációkor megadott jelszót) kell megadni. Ha viszont még nem, akkor pár lépésben be kell regisztrálnia a Microsoftnál. Ezen lépések egyszerűek, egyértelműek:

-        a linkre kattintva átirányítja a Microsoft a regisztrációs oldalra, ahol egy jelszót kell megadni (ez lesz a későbbiekben a jelszava a Microsoft fiókjához)

-        következő lépésben a Microsoft küld egy ellenőrző számsort a megadott e-mail címre, amit csak be kell másolni a felugró ablakba

-        végül el kell fogadni a feltételeket

Indítsa el a prezentációt (pl. PowerPoint vetítés), majd az értekezlet vezérlőpultján a Megosztás (balról a harmadik ikon) ikonra kattintva válassza ki azt az ablakot, ahol a diavetítés zajlik.

Ütemezett értekezletnél, a fejlécben Részletek, majd az időzóna mellett van egy gomb: Értekezletbeállítások. Erre kattintva bejön egy fontos menüpont: Kik tarthatnak előadást? Ha itt a ’Csak én’ lehetőséget választja, akkor a résztvevők nem fognak tudni megosztani tartalmat, vagy feloldani a mikrofonjukat, azt kizárólag Ön tudja szabályozni.
Mindenkit elnémítani pedig a futó értekezlet alatt, a Résztvevők megjelenítése ikonra kattintva van lehetőség. 4 fő felett a Résztvevők mellett megjelenik, hogy Mindenki némítása.

Az értekezletnek el kell kezdődnie, hogy megossza a tartalmat, vagy felvételt tudjon készíteni, de egy ütemezett értekezletbe bármikor be tud lépni, nem kell megvárnia a kezdést.

Tagok nem tudják önszántukból elhagyni a csoportot, csak azokból a csoportokból tud kilépni, ahol tulajdonosi jogköre van (csak csoport tulajdonos tud tagot hozzáadni/törölni).

Minden csoportnál megnézhető kik a tulajdonosok és Őket lehet megkérni, hogy távolítsák el a csoportból.

A szolgáltatás elérhető az Office 365 webhelyen (https://office.com/) online módon, illetve Windows rendszerű számítógépre, és Android vagy iOS operációs rendszert használó mobileszközre (telefon, tablet) alkalmazásként telepítve is.

Bejelentkezni online az o365.teams.pte.hu címen lehet egyetemi felhasználói azonosítóval és a hozzá tartozó jelszóval (Neptun belépéshez használt jelszó). A felhasználói azonosítót minden esetben a PTE-s loginnév@tr.pte.hu (EHAkód@tr.pte.hu, Neptunkód@tr.pte.hu, egyes esetekben felhasználóinév@tr.pte.hu) formátumban kell megadni a bejelentkezés során.

 

Támogatott böngészők:
 

 • Internet Explorer 11
 • Microsoft Edge 
 • A Chrome legújabb verziója 
 • A Firefox legújabb verziója

Videófelvétel tiltásának beállítása az értekezleten résztvevők számára.

Fontos!
Ha külön nem korlátozzuk, akkor az értekezletről minden résztvevő tud videófelvételt készíteni.

Keresés

 

Pécsi Tudományegyetem

H-7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4.
+36 72 501-500
 info@pte.hu