Outlook Web 2016

Jelenlegi hely

Az Exchange 2016-os verzió újdonságai: Outlook a weben

Az Exchange 2016 verzióban az internetes, webes felület (az Outlook web), az előző verziótól eltérően immáron táblagépekre, okostelefonokra, asztali számítógépekre és laptopokra is optimalizált, így megfelelő formában jelenik meg mobileszközökön is. Az új verzió számos új funkcióval bővült, amelyeket a felhasználók bármely eszközről vagy böngészőből elérhetnek. Az alábbiakban röviden bemutatásra kerülnek az új verzióban elérhető újdonságok, valamint azok a fontos, mindennapos munka során használt funkciók, amelyekben változás történt.

A bejelentkező oldalon megújult arculat és modern kinézet fogadja a felhasználókat.

 

 

Bejelentkezéshez továbbra is az EHA/Neptun kód és a hozzá tartozó jelszó megadása szükséges, ebben nincs változás. Bejelentkezés után az új, kékes árnyalatú felület fogadja a felhasználókat. 

 

 

 

A felület alapvetően nem változott, bal oldalon továbbra is a mappastruktúra, középen a levelek, jobb oldalon az aktuálisan megnyitott levél, felül pedig az egyes funkciók találhatók.

Ha a sajátján kívül a címtárban szereplő más postaládához is teljes hozzáféréssel rendelkezik, akkor azt az Outlook Web alkalmazással megnyithatja.

 • Kattintson a profil ikonra (1.) az ablak jobb felső sarkában
 • Az Új postaláda megnyitása (2.) területen adja meg a megnyitni kívánt postaláda nevét vagy aliasát, majd kattintson a Megnyitás gombra.
 • Ha egynél több találat van, akkor megjelenik a lehetséges találatok listája.
 • Kattintson a megnyitni kívánt postaláda nevére.

 

 

A postaláda megjelenik egy új ablakban.

A rendszerből történő kijelentkezés módja minimálisan változott. Immáron közvetlenül nem elérhető a kijelentkezés, a profilra kattintva jelenik meg.

 

 

 FONTOS: Az Outlook web rendszer használata során támogatott böngészők a Microsoft Edge, Internet Explorer 11, vagy újabb verzió, és a Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari legfrissebb változatai.

Újdonságok:

 • Megújult a Beérkezett üzenetek elrendezése: egysoros nézettel és optimalizálható olvasóablakkal, archiválási képességgel, hangulatjelekkel, és a „Visszavonás” lehetőségével.
 • Visszavonás: Az utolsó művelet (például: törlés, áthelyezés, archiválás) visszavonása
 • Továbbfejlesztett naptár: frissített megjelenés további funkciókat tartalmaz.  Pl.: E-mail emlékeztetők hozzáadása a naptári eseményekhez, jobb keresési funkciók és születésnapi naptárak.

 

 

 • Továbbfejlesztett keresési funkciók: újítás, hogy egy felületen lehet kezelni a keresési javaslatokat és szűrőket is.  A keresési javaslatok és szűrők (dátumtartományok, a kapcsolódó feladók, stb.) segítségével gyorsabban megtalálhatók a keresett információk.

 

 

 • Témák: több mint 50 beépített téma közül lehet választani. Az elérhető témákat a Beállítások -> Általános -> Témaváltás menüpontban (ill. a Beállítások -> Téma módosítása) lehet megtekinteni. A Beállítások menü az alábbi, fejlécen található ikonra kattintva érhető el:

 • Linkelőnézet: üzenetbe beillesztett hivatkozás esetén az Outlook Web automatikusan létrehoz egy előnézeti képet, így a levél olvasója bepillantást nyerhet a weboldal tartalmába (beillesztett videók esetén a beillesztett videó lejátszható a levélen belül).
 • Kitűző és üzenetjelölő zászlók: a kitűző (Rögzítés) használatával megjelölt üzenet mindig a Beérkezett üzenetek mappa elején jelenik meg, így lehetővé válik a felhasználók számára a megjelölt üzenetek gyors elérése és kezelése.

 • Gyorsműveletek: lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a leggyakrabban használt tevékenységeket (Pl.: Új, Válasz mindenkinek, és Törlés) gyorsan, egy kattintással elérjék.  Új műveletek az Archiválás, a Takarítás és a Visszavonás.

 

 

 

Pécsi Tudományegyetem

H-7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4.
+36 72 501-500
 info@pte.hu