Portál

A portál szolgáltatás célja, alapelvei 

A Pécsi Tudományegyetem központi portál szolgáltatása lehetőséget biztosít az intézménynek és egységeinek, hogy az érdeklődők számára az interneten, webes technológiával információkat osszon meg. A PTE portálrendszer célja, hogy PTE értékeit a külvilág felé közvetítse, a PTE hírnevét öregbítse.

Alapelv, hogy a portálokon a lehető legszélesebb körben kell az adatokat, információkat a látogatók által elérhetővé tenni, azaz a jelszóval védett tartalmakat minimalizálni kell.

A PTE portálrendszerén lévő portálok arculatát az előírásoknak megfelelően kell kialakítani, összhangban az mindenkor hatályos arculati kézikönyvvel, és a webes arculati standardokkal.

A központi portálrendszeren önálló portált a PTE bármelyik szervezeti egysége igényelhet, de törekedni kell azok egységenkénti számának minimalizálására a jobb áttekinthetőség és a hatékony fenntarthatóság érdekében. Minden önálló portál létrehozása és működtetése műszaki és humán erőforrásokat használ fel, melyeknek fenntartási költsége van. Ezért önálló portált létrehozni csak abban az esetben javasoljuk, ha a portál célja és tartalma a meglévő portáloktól eltérő. Amennyiben a tervezett tartalom egy már meglévő portálon belül, pl. azok tartalmai között megjeleníthető, ezt a megoldást kell választani.

A pte.hu domain alá csak a PTE központi céljait, érdekeit kiemelten szolgáló tartalommal rendelkező portál kerülhet.

A portálokat az IIG telepíti, üzemelteti és támogatja; a tartalmakért, és azok kezeléséért, aktualizálásáért az adott szervezeti egység a felelős.

IIG elsőként a portál teszt verzióját telepíti, mely csak belső hálózatból érhető el. A portál teszt verziója csak az ún. élesítés után érhető el az internetről.

A központi rendszer integritásának megőrzése érdekében a jogosultság kezelést kizárólag IIG végzi.

Az igénylés csak a szervezeti egység vezetője által jóváhagyott módon (kötelezettségvállalás és jogi nyilatkozat aláírása után) történhet.

 

Bővebb információt az alábbiakan talál:

 

PTE központi portál igénylés eljárásrend

PTE központi portál igénylés tájékoztató

PTE portál szolgáltatásának általános felhasználási feltételei 

Drupal tartalomkezelő segédlet PTE

Drupal tartalomkezelő segédlet PTE BTK

Standard portál témák

Egyedi portál témák